Over Eem Sloeptochten

Over Rob

Het gezicht van Eem Sloeptochten is Rob Kuit. Jarenlang heeft hij zich beziggehouden in de maritieme wereld / business. En nu is hij eigenaar en schipper van Eem Sloeptochten. Tijdens de vaartocht kan Rob verhalen vertellen over de omgeving en het eiland/de eilanden. Geen vermoeiende, langdradige verhalen, maar leuke wetenswaardigheden.

Sit back and relax past uitermate goed bij Rob. Als het gaat om teamuitjes, familiedagen of gewoon een dagje met vrienden, je kunt achterover leunen en alles uit handen geven. Rob regelt alles voor een heerlijke dag. Van drankjes tot hapjes tot een compleet verzorgde visrook ervaring. Een onbezorgde dag op het water.

Rob Kuit paling in handen

Over de omgeving

De opstapplaats ligt aan het begin van rivier de Eem, vlakbij het centrum van Amersfoort. De locatie is per auto te bereiken. Maar vanuit centrum Amersfoort ook te voet of per fiets: Op circa 12 minuten lopen vanaf de Koppelpoort en het Eemplein. Vanaf mijn locatie loopt een fietspad langs de Eem die helemaal doorloopt tot aan Soest en Baarn. Vanaf mijn locatie is het 5 minuten varen tot aan de Koppelpoort. Wanneer je de andere kant op vaart, kom je al slingerend langs landerijen, boerderijen en prachtige woonlocaties aan de Eem. We komen langs de plaatsen Hoogland, Baarn, Eembrugge en Eemdijk en eindigen op het Eemmeer. Daar ligt ook het natuureiland De Dode Hond waar we, indien gewenst, aan mogen leggen. Vanaf de opstaplocatie tot het eiland zijn we ongeveer 2 uur en 15 minuten onderweg.

Kom ook lekker dobberen
op de Eem

Routes

Opstaplocatie Einde van de Eem: 2 uur
Opstaplocatie Baarn: 1 uur
Opstaplocatie Eemdijk: 1,5 uur
Einde van de Eem Spakenburg: 40 minuten
Einde van de Eem Natuureiland De Dode Hond: 15 minuten
Einde van de Eem Huizerhoef: 45 minuten
Einde van de Eem Huizen: 1 uur en 15 minuten
Einde van de Eem Almere Haven: 1 uur en 30 minuten


Het is ook mogelijk om op diverse plekken uit te stappen en daar te blijven, vervoer kan dan uiteraard geregeld worden. Uiteraard is het gezellige om ook mee terug te varen! Maar dan worden bovenstaande tijden verdubbeld

Op de route kun je genieten van een prachtige natuur met diverse soorten watervogels, schapen, koeien, maar ook mooie boerderijen, landerijen, tuinen en restaurantjes.

Op het Eemmeer zie je diverse watervogels en vergezichten. Een aantal van de eerder genoemde plaatsen hebben ook terrasjes direct aan de haven. Een echte aanrader tijdens het zomerseizoen!

Het natuureiland De Dode Hond is een groot eiland. Het is eiland is grotendeels bebost en biedt een habitat voor veel dieren, zoals: reeën, otters, bevers, zeearend en natuurlijk vele soorten (water)vogels. Een deel van het eiland is ingericht als haven met graskades en aanlegsteigers. 

Praktische informatie

Alle sloeptochten zijn met schipper, wij verhuren NOG geen sloepen zonder schipper. Parkeergelegenheid op de schans is voor fietsen, scooters en motoren geen probleem, auto’s in overleg max ca 3 stuks. Betaling kan contant bij aankomst of per bank vooraf, pinnen is NOG niet mogelijk. 20 minuten van tevoren melden bij de opstaplocatie. Vanaf seizoen 2019 is er een toilet aanwezig bij de opstaplocatie.
Rob kuit varen Eem