Omgeving

De opstapplaats

De opstapplaats ligt aan het begin van rivier de Eem, vlakbij het centrum van Amersfoort. De locatie is per auto te bereiken. Maar vanuit centrum Amersfoort ook te voet of per fiets: Op circa 12 minuten lopen vanaf de Koppelpoort en het Eemplein. Vanaf mijn locatie loopt een fietspad langs de Eem die helemaal doorloopt tot aan Soest en Baarn.

Al varend is het 5 minuten tot aan de Koppelpoort. Wanneer je de andere kant op vaart, kom je al slingerend langs landerijen, boerderijen en prachtige woonlocaties aan de Eem.

We komen langs de plaatsen Hoogland, Baarn, Eembrugge en Eemdijk en eindigen op het Eemmeer. Daar ligt ook het natuureiland De Dode Hond waar we, indien gewenst, aan kunnen leggen. Vanaf de opstaplocatie tot het eiland zijn we ongeveer 2 uur en 15 minuten onderweg.

Lees meer over het Eemmeer

Geniet ook van een dagje op het water

Het Eemmeer

Op het Eemmeer zie je diverse watervogels en vergezichten. Een aantal van de eerder genoemde plaatsen hebben ook terrasjes direct aan de haven. Een echte aanrader tijdens het zomerseizoen!

Het natuureiland De Dode Hond is een groot eiland. Het eiland is grotendeels bebost en biedt een habitat voor veel dieren, zoals: reeën, otters, bevers, zeearend en natuurlijk vele soorten (water)vogels. Een deel van het eiland is ingericht als haven met graskades en aanlegsteigers.

Duur van de tochten

OpstaplocatieEinde van de Eem: 2 uur
OpstaplocatieBaarn: 1 uur
OpstaplocatieEemdijk: 1,5 uur
Einde van de EemSpakenburg: 40 minuten
Einde van de EemNatuureiland De Dode Hond: 15 minuten
Einde van de EemHuizerhoef: 45 minuten
Einde van de EemHuizen: 1 uur en 15 minuten
Einde van de EemAlmere Haven: 1 uur en 30 minuten
Het is ook mogelijk om op diverse plekken uit te stappen en daar te blijven, vervoer kan dan uiteraard geregeld worden.

Op de route kun je genieten van een prachtige natuur met diverse soorten watervogels, schapen, koeien, maar ook mooie boerderijen, landerijen, tuinen en restaurantjes.